Matthew Willman

Vukukhanye-rising up

Storgata 95

15. juni 2013 - 29. september 2013

16:06
Gnist Design

To tredjedeler av verdens befolkning som har fått diagnosen HIV/AIDS, bor i Afrika sør for Sahara. I Sør-Afrika er fem millioner mennesker direkte rammet av pandemien.

Den sørafrikanske fotografen Matthew Willman har over en periode på ti år fulgt dem som daglig opplever kampen mot HIV/AIDS på nært hold. Fotografiene gjenspeiler hans følsomhet og forståelse for de etiske utfordringene som denne typen dokumentasjoner medfører.

«HIV/AIDS is a human story, the exhibition aims at telling these stories through the visual medium, moving away from statistics and offering personal insights.»

Matthew Willman

Willman har valgt sitt fokus; han vil formidle det brennende engasjementet som sørafrikanske enkeltpersoner, lokalsamfunn og organisasjoner viser i møte med pandemien. Han vil vise et Afrika som reiser seg og tar ansvar. Nelson Mandela, Desmond Tutu og Annie Lennox har gitt sin personlige støtte til utstillingen gjennom signerte fotografier.

Utstillingen er produsert av Perspektivet Museum i samarbeid med fotografen. Utstillingen er til leie, ta kontakt for pris og andre vilkår.