Tromsø Rocké!

Storgata 95

31. mai 2004 - 15. juni 2006

16:04
Mari Hildung

På Robukta spilte Little Henrik coverlåter av Elvis med heftige hoftevrikk. Så ble musikken tøffere, håret lengre og skoene spissere. The Pussycats entret scenen på 1960-tallet foran hysteriske fans og spilte seg til topps på hitlistene.Den nye musikken hadde for alvor etablert seg i Tromsø.

1970-tallet innebar ei sterk mobilisering for å styrke den regionale selvfølelsen og på legendariske ”Prelaten” leverte visebevegelsen en strøm av aktuelle tekster.

Med pønken fikk ungdom i Tromsø fart i gamle kampsaker, som et eget sjølstyrt hus. Kravet ble heftig erklært gjennom husokkupasjoner og demonstrasjoner, og i 1984 ble Ungdommens Hus åpnet i gamle Bangsundbrygga. Året 2000, da både studenthuset Driv og ungdomshuset Tvibit tilbød nye musikkscener og øvingslokaler, gjennomførte Perspektivet Museum en omfattende dokumentasjon av byens livlige ungdoms- og musikkmiljøer.

I utstillingen finns en database over Tromsø-band med smakebiter fra platesamlingen, samt film fra byens musikkscener for rock og pop gjennom tidene.

Dokumentasjonen "Ungdom - Musikk - Møteplass"

Dokumentasjonsprosjektet Ungdom-musikk–møteplass handler om viktige møteplasser og scener for populærmusikk i Tromsø fra slutten av 1950-årene og fram til 2000. Prosjektet omfatter innsamling, dokumentasjon, forskning og formidling gjennom utstillinger, multimedia og publikasjoner. Det har hatt som mål å formidle kulturhistorisk kunnskap om framveksten av et spennende og sammensatt ungt musikkmiljø i Tromsø, med fokus på betydningen av møteplasser for utøvelse av ungdomskultur.

Les mer