Fotoarkivet

12:42
Gnist Design

Antall kulturhistoriske fotografier i museets eie er grovt kalkulert til nærmere 500 000 bilder. Hele samlingen består av en rekke delsamlinger hvor både amatørfotografer og profesjonelle Tromsøfotografer som Christian Hansen og Knut Stokmo er representert. Særlig populær er Fjellanger Widerøes flyfoto , men også eksklusive eksempler på 1800-tallets Daguerreotypier inngår i samlingen. Fotomaterialet vi forvalter er med andre ord av betydelig størrelse og gir et unikt innblikk i Tromsø bys historie fra midten av 1800-tallet og fram til i dag.

Publikum inviteres til å ta et dypdykk i arkivet via vår side på Flickr. Her kan man kan søke på emneord, kommentere bilder eller dele dem via sosiale medier. Bildene kan lastes ned og brukes gratis, og ønsker man bildefiler i høyere oppløsning kan dette bestilles fra museet.

Alle bilder er publisert under Creative Commons-lisensen CC BY-NC-ND dersom ikke annet er oppgitt under det enkelte bildet. Lisensen tillater deg å laste ned bildene og dele dem med andre så lenge du navngir opphavspersonen. Du kan ikke endre dem på noen måte, eller bruke dem kommersielt uten nærmere avtale med oss.

For spørsmål eller bestilling av digitale bildefiler, ta kontakt via e-post: fotoarkiv@perspektivet.no

Søk i fotoarkivet